SVEND Filmdage udvider i år programmet til at inkludere en serie af filmarrangementer kombineret med unikke madoplevelser. Disse arrangementer, som er en del af SVEND Filmdages mange arrangementer, der afholdes 22.-28. august i Svendborg, er designet til at integrere filmfortællinger med lokale smagsoplevelser, og til at understøtte fællesskabet gennem forstærkede kulturelle oplevelser. Spar Nord Fonden har bidraget med 200.000 kr. til projektet for at understøtte dette samspil.
”Med SVEND Filmdage får mad og film lov til at udgøre en unik mulighed for at styrke fællesskaber og berige de besøgende med kulturelle oplevelser. I Spar Nord Fonden er vi optaget af at gøre kunsten og kulturen tilgængelig og udbrede den til flere – derfor vil vi gerne bakke op om et projekt som dette”, siger Bo Uggerhøj, der er direktør i Spar Nord Fonden.
Karen Wind, programplanlægger for SVEND Filmdage, tilføjer: “Vi er begejstrede for at kunne tilbyde disse særlige arrangementer, hvor film og mad mødes på en inspirerende måde. Ved at forene filmkultur med Svendborgs madscene, skaber vi en helstøbt kulturel oplevelse, der appellerer til alle sanser. Det er vores håb, at disse arrangementer vil styrke fællesskabet og give både lokale og besøgende nogle uforglemmelige oplevelser.”
Publikum kan blandt andet se frem til følgende arrangementer, som lige nu er i planlægningsfasen:
- Ostebord og filmvisning af filmen ‘De Otte Bjerge’ i Det Maritime Pakhus, arrangeret i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn.
- Iransk kagebord og filmvisning af ‘En lille bid af kagen’ i SAKs Have, i samarbejde med Café Nages.
- Madskole for børn med fokus på pæren til Børnelørdag i Krøyers Have, hvor filmen ‘Historien om den kæmpestore pære’ også vises.
- Fællesmiddag og filmvisning på SIMAC i samarbejde med Molens Måltider.
- Smørrebrødsbord med forskellige lokale aktører fredag aften i Krøyers Have (omdøbt til ‘Filmhaven’ under SVEND Filmdage), koordineret af Kulinarisk Sydfyn.
- Bar 105 omdanner baglokalet til mini-bio og kombinerer filmvisninger med filmmiddage under festivalen.
Foreningen Kulinarisk Sydfyn er en tæt samarbejds- og sparringspartner til disse arrangementer. Mikael Hansen, projektleder for Kulinarisk Sydfyn, siger: “Vi er på egne og producenternes vegne stolte af at kunne profilere lokalområdets råvarer under SVEND Filmdage. Det er en enestående mulighed for at koble flere sanser, hvor vi kommer til at stå for at præsentere den sans der betyder mest for os, nemlig smagssansen. Når den kobles med fællesskab og filmoplevelser kan det kun blive godt for alle!”
Følg med her på siden – programmet opdateres løbende.